nederland

Levenslang voor gruwelijke moord op Farida Zargar

Door Anna Vossers - 25 juli 2013

Patrick S. is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op de 21-jarige Farida Zargar in Spijkenisse. Hij is tevens schuldig de moord op Nanda Kerklaan, en aan een poging tot moord op een Pools slachtoffer.

Volgens de rechter in Rotterdam die hem donderdagmiddag veroordeelde, is de kans op herhaling groot.

Zwijgrecht

Het Openbaar Ministerie had eerder al laten weten dat het ombrengen van mensen een ‘way of life’ van S. was, en dat het daarom beter zou zijn als hij niet meer in de maatschappij zou terugkeren. Hij zou zelfs ‘trots’ zijn op zijn daden.

S. wilde nauwelijks meewerken aan psychologische onderzoeken en beriep zich voortdurend op zijn zwijgrecht.

Farida Zargar

Zargar was meer dan een jaar vermist voordat haar lichaam in het Mallebos in Spijkenisse werd opgegraven. Haar lichaam kon in november 2011 worden gevonden door de arrestatie van de toen 34-jarige S. wegens bedreiging en wapenbezit. In zijn huis in Spijkenisse vond de politie onder meer een tas en het paspoort van Zargar.

S. wilde Zargar in augustus 2010 beroven, waarbij de vrouw begon te gillen. Patrick S. heeft haar gewurgd en met messteken om het leven gebracht. Hij zaagde een van haar voeten af, die later in een pot onder de schuur van S. werd teruggevonden.

Nanda Kerklaan

S. is door de rechter ook schuldig bevonden aan de moord op de verstandelijk beperkte Nanda Kerklaan, die in 2010 zwaargewond in een sloot werd gevonden. Zij overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

Hoewel in eerste instantie gedacht werd dat Kerklaan een ongeluk had gehad, werd haar dood later in verband gebracht met S., die in een gesprek met zijn zus informatie losliet over zijn daad.

Een derde slachtoffer, een Poolse man, overleefde ternauwernood een moordpoging. S. sloeg hem de hersens in.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.