nederland

Minister Kamp begrijpt zorgen na aardschok Groningen

Door Josefine van Enk - 03 juli 2013

Minister van Economische Zaken Henk Kamp (VVD) begrijpt de zorgen die zijn ontstaan nadat het noorden van Groningen opnieuw is opgeschrikt door een aardschok. De minister brengt op dit moment een gepland bezoek aan het gebied.

‘Het is nogal wat als je ’s nachts je huis voelt schudden. Dat geeft een gevoel van onrust,’ liet Kamp weten bij aankomst in het gemeentehuis van Loppersum, zo meldt RTV Noord.

Inwoners van Noord-Groningen voelden woensdagochtend rond 1.05 uur heftige bevingen.

Kracht

Het KNMI laat weten dat de kracht van de aardschok 3.0 op de schaal van Richter was. Dat maakt de beving volgens het KNMI een van de ‘zwaardere’ aardbevingen in Groningen.

De Nederlandse Aardolie Maatschappij heeft de eerste schademeldingen al ontvangen. NAM geeft zelf ook aan dat de beving verband houdt met de gaswinning uit het Groningen-gasveld. Er wordt gerekend op meer schademeldingen. De NAM heeft in Loppersum een loket geopend waar inwoners hun schade kunnen melden.

Bezoek Kamp

In verband met de ophef over de gaswinning in het gebied, plande Minister Kamp van Economische Zaken toevallig vandaag een bezoek aan Groningen.

Hij overnachtte zelf ook in de stad Groningen maar heeft niks van de beving gevoeld.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.