nederland

Noodweer alweer voorbij, stormschade valt mee

Door Shari Deira - 27 juli 2013

Het voorspelde noodweer is voor een groot deel van Nederland alweer voorbij. Zware regen- en onweersbuien trokken vanuit het zuiden over het land.

Het KNMI kondigde code oranje (extreem weer) af voor alle provincies behalve zeeland, inmiddels is de code voor alle provincies ingetrokken.

Automobilisten

Behalve het KNMI waarschuwde ook de  politie voor extreme weersomstandigheden. De hevige windstoten en regenbuien overvielen veel automobilisten.

Op de A27 Breda richting Utrecht is een ongeluk gebeurd met een aantal auto’s en caravans. Een automobilist probeerde takken te ontwijken die op de snelweg waaiden.

Stormschade

In Limburg is op een aantal plekken de bliksem ingeslagen. Niemand raakte daarbij gewond, laten politie en brandweer weten. De politie in Limburg en andere delen van het land kreeg meldingen van stormschade. Over het algemeen lijkt de schade beperkt.

Naar verwachting trekken de onweersbuien naar het noorden en gaan de buien gepaard met windstoten van 90 kilometer per uur. Zaterdagavond kunnen lokaal opnieuw zware onweersbuien ontstaan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.