nederland

OM eist zeven jaar cel tegen moeder die dochter doodstak

Door Servaas van der Laan - 09 juli 2013

Het Openbaar Ministerie (OM) in Utrecht eist zeven jaar cel tegen de Marokkaanse Chahira ben M. die in januari dit jaar haar 16-jarige dochter doodstak. Volgens het OM is doodslag bewezen maar was Ben M. enigszins verminderd toerekeningsvatbaar.

Dat maakt het OM dinsdag bekend.

Geen opzet

Volgens de officier van justitie was de moeder niet van plan haar dochter te doden en is er daarom geen sprake van moord.

Maar in een uit de hand gelopen ruzie stak de vrouw haar dochter in de buik. Tot haar eigen grote verdriet overleefde de jonge vrouw de messteken niet.

Wanhoop

Ook de advocaat van Chahira Ben M. kwam dinsdag aan het woord. Volgens de raadsman pakte de moeder het mes in de hoop dat haar dochter haar zou vermoorden. Mirjam zou dan spijt hebben gehad haar eigen moeder te hebben gedood.

Uit de zitting blijkt dat de relatie tussen de moeder en dochter slecht was, maar dat Mirjam het weer goed had willen maken. Er zijn volgens het OM geen bewijzen voor eerwraak of voor een zwangerschap van Mirjam.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.