nederland

Ook tweede zoon van oud-directeur Ibn Ghaldoun opgepakt

Door Josefine van Enk - 09 juli 2013

De tweede zoon van de geschorste natuurkundedocent en oud-directeur van de Ibn Ghaldounschool in Rotterdam is opgepakt. Onder de elf mensen die zijn aangehouden in de examenfraude zaak zijn nu twee zonen van de oud-directeur.

Dat laat een woordvoerder van het Openbaar Ministerie weten.

Broers

De laatste arrestant is de 20-jarige zoon, een oud-leerling van het Ibn Ghaldoun. Zijn 18-jarige broertje dat nog steeds staat ingeschreven bij de school werd eerder al opgepakt. Hij wordt deze week weer vrijgelaten omdat er geen verlenging van zijn voorlopige hechtenis werd gevraagd.

De vader is geen officiële verdachte in de zaak.

Diefstal

Op het Ibn Ghaldoun werden 27 examens uit een kluis gestolen. De 26 leerlingen die hun daad hebben bekend kunnen hun diploma kwijtraken.

Tientallen jongeren worden de komende tijd nog verhoord.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.