nederland

Prins Friso terug op Huis ten Bosch, geen behandeling meer nodig

Door Servaas van der Laan - 09 juli 2013

Prins Johan Friso is weer terug in Paleis Huis ten Bosch. Zijn toestand is nog altijd even zorgwekkend maar verdere behandeling in een ziekenhuis is niet meer noodzakelijk.

Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) dinsdag bekendgemaakt.

Dinsdagochtend heeft Friso het Wellington Ziekenhuis in Londen verlaten waarna hij naar het woonverblijf van zijn moeder werd overgebracht in Den Haag.

Zomer

Hier zal hij in ieder geval de zomer doorbrengen met zijn familie. Een medisch team onder leiding van Prof. Jan van Gijn en Dr. Michael Kuiper zal de prins verzorgen.

Na de zomer zullen er naar mogelijkheden op de lange termijn worden gekeken. Alle opties zullen de komende maanden in overleg met deskundigen worden onderzocht.

Gering bewustzijn

Friso verkeert nog altijd in een toestand van ‘minimal consciousness’. De kans dat hij ooit bij kennis zal komen, is zeer gering. De prins raakte in coma nadat hij in februari vorig jaar werd bedolven onder een lawine tijdens het skiën in het Oostenrijkse Lech.

Hierbij liep hij ernstige hersenschade op omdat hij 50 minuten lang moest worden gereanimeerd. Via de RVD laat de Koninklijke Familie het medische team van het Wellington-ziekenhuis weten dankbaar te zijn voor de ‘uitstekende en toegewijde verzorging’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.