nederland

Reizigers bestolen door beveiligers Schiphol

Door Annemarie van Ulden - 05 juli 2013

De afgelopen maanden zijn vertrekkende reizigers op grote schaal bestolen door veiligheidsmedewerkers bij de bagagecontrole op Schiphol. Drie verdachten zijn aangehouden.

Dit meldt De Telegraaf vrijdag.

De verdachten pakten spullen van de lopende band waar alle vertrekkende reizigers hun spullen op moeten leggen bij controle van de handbagage. Het ging bijvoorbeeld om iPads en smartphones. Drie mannen zijn gearresteerd door de Koninklijke Marechaussee.

Verborgen camera’s

In februari startte de Koninklijke Marechaussee een onderzoek, nadat diverse mensen aangifte deden van diefstal. Vervolgens zijn er verborgen camera’s boven de werkplek van de verdachten geplaats, waardoor het drietal uiteindelijk kon worden aangehouden.

De verdachten komen uit Alkmaar, Alphen aan den Rijn en Amsterdam en zijn tussen 28 en 32 jaar oud.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.