nederland

Rotterdam trekt bouwplan nieuw Feyenoordstadion definitief in

11 juli 2013

De Rotterdamse gemeenteraad hoeft donderdagavond niet meer te stemmen over de eventuele bouw van een nieuw Feyenoordstadion in het zuiden van de stad. Het college van burgemeester en wethouders heeft het plan ingetrokken.

Dat meldt de NOS donderdag.

Het college heeft dat besluit genomen omdat er geen draagvlak voor het plan is. Eerder trok coalitiepartij D66 zich al terug, maar nu ziet ook de grootste oppositiepartij Leefbaar Rotterdam definitief niets in de plannen.

Paar jaar wachten

PvdA-raadslid Tom Harreman zegt tegen het NOS Radio 1-journaal dat er over een paar jaar maar weer eens moet worden gekeken naar een nieuw plan.

Volgens de PvdA’er is het voorstel uiteindelijk gestrand door een combinatie van financiële en emotionele argumenten.

Risico

De gemeente moet voor 165 miljoen euro garantstaan voor de bouw van het stadion en de tegenstanders van het plan vonden dat risico te hoog. De partij van Harreman achtte de kans dat de gemeente het geld zou kwijtraken zeer klein.

De PvdA’er vindt dat Feyenoord meer zijn best had moeten doen om de supporters te enthousiasmeren voor het nieuwe stadion. Maar veel Feyenoord-supporters zijn gehecht aan de Kuip en zien liever dat het stadion wordt gerenoveerd.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.