nederland

Staatssecretaris Sander Dekker: toekomst Ibn Ghaldoun onzeker

Door Anna Vossers - 04 juli 2013

De uitkomsten van het onderzoek van de Onderwijsinspectie naar de Ibn Ghaldoun-school, zijn bepalend voor de toekomst van de school. Voor ouders en leerlingen moet er zo snel mogelijk helderheid komen.

Dat schrijft staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs (VVD) donderdag aan de Tweede Kamer.

Overname

Eerder vandaag werd bekend dat de islamitische school wordt overgenomen door de Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs (CVO). Hiermee leek de in opspraak geraakte school te ontkomen aan definitieve sluiting.

Maar staatssecretaris Sander Dekker wil de uitkomst van zowel het onderzoek van de Onderwijsinspectie als het strafrechtelijk onderzoek afwachten voor hij conclusies trekt voor de toekomst van de school.

Als de plannen van de CVO bekend zijn, zal hij die beoordelen op ‘de kwaliteit van het onderwijs’ en ‘het belang van de leerling’, schrijft Dekker.

Fraude

In de politiek wordt aangedrongen op sluiting van de school, omdat die ernstig heeft gefaald in het bestrijden van examenfraude. In juni kwam naar buiten dat eindexamenleerlingen de examens van te voren konden kopen van een aantal leerlingen die de examens hadden gestolen.

Eerder kwam de islamitische school al in opspraak vanwege slecht bestuur en Mekkareizen met buitenstaanders, gefinancierd met 200.000 euro aan subsidies.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.