nederland

Teleurgestelde leerlingen bezetten school Almere

Door Anne-Marie Spermon - 05 juli 2013

Vrijdagochtend hebben leerlingen van de International School Almere hun schoolgebouw bezet. Samen met hun ouders proberen ze te voorkomen dat de school wegens een verlopen onderwijslicentie moet sluiten.

De International School zou dit jaar haar onderwijslicentie vernieuwen, maar kampt met organisatorische problemen. Het ministerie van Onderwijs eist daarom, voordat een nieuwe licentie wordt uitgegeven, dat de school voor 1 augustus orde op zaken stelt.

Bestuurslid Sandra Rijnbach zegt echter dat de school deze deadline niet gaat halen. Ook heeft de school financiële problemen, waardoor de leerlingen donderavond plotseling hoorden dat hun school per direct sluit.

Eisen

De bezetters van de school eisen nu dat de school na de zomervakantie open blijft.

Bij sluiting zouden ongeveer tweehonderd leerlingen en 23 medewerkers naar een andere school moeten worden overgeplaatst.

Emoties

De leerlingen en hun ouders bezetten het gebouw in de hoop dat het ministerie de school extra tijd geeft om de problemen op te lossen.

Volgens directeur De Villiers kwam de sluiting onverwacht en reageerden alle betrokkenen erg emotioneel. Vrijdagmiddag gaat de school nog met de gemeente Almere en het ministerie van Onderwijs in gesprek.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.