nederland

Utrechts reisbureau Fantasie Reizen verkocht nepreizen

Door Anna Vossers - 08 juli 2013

Tachtig mensen die dachten een luxe reis naar Turkije, Egypte of Bulgarije te hebben geboekt via het Utrechtse reisbureau Fantasie Reizen kwamen bedrogen uit. Het reisbureau bleek na het ontvangen van de betaling door de klant de luxehotels te hebben afgebeld.

Tachtig gedupeerden van Fantasie Reizen hebben via de Fraudehelpdesk gezamenlijk aangifte gedaan van oplichting.

Spoorloos

Het reisbureau schreef zich op 19 december vorig jaar in bij de Kamer van Koophandel. Het bureau beloofde ‘voordelige reizen’ aan zijn klanten, maar de spotprijzen zouden volgens de website, die inmiddels uit de lucht is, ‘niet ten koste’ gaan van de kwaliteit.

Hoewel het volgens de eigen website een ‘een snel groeiende, zelfstandige reisorganisatie’ was, is het bureau spoorloos verdwenen.

Geannuleerd

Boekingen door Fantasie Reizen bleken afgezegd te zijn. De zaak kwam aan het rollen toen Belgische vakantiegangers er op reis achter kwamen dat hun hotelboeking was geannuleerd.

De tachtig mensen die zich bij de Fraudehelpdesk hebben gemeld, hebben gezamenlijk voor ruim 80.000 euro schade geleden. Het bedrijf denkt dat dat slechts het topje van de ijsberg is.

Wie tussen 14 maart en 3 juni bij Fantasie Reizen zijn vakantie heeft geboekt, kan gebruik maken van garantieregelingen van garantiefonds GGTO, waarbij het reisbureau in die periode was aangesloten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.