nederland

Vader brengt zijn ontvoerde dochters terug uit Syrië

Door Anna Vossers - 30 juli 2013

De 42-jarige man uit Haaksbergen die zijn drie dochters had ontvoerd naar Syrië, heeft hen weer teruggebracht naar Nederland. Hij is op Schiphol gearresteerd op verdenking van gijzeling en ontvoering.

De meisjes van 7, 8 en 11 jaar zijn weer bij hun moeder. Tegen de krant Tubantia zei de vader dat hij zijn kinderen niet had ontvoerd, maar mee wilde nemen op reis. Hij was altijd al van plan de kinderen terug te brengen.

Contact

Politie, justitie en maatschappelijk werk hebben volgens de politie de afgelopen week intensief gewerkt aan de terugkeer van de meisjes. De Libische familie van de vader had contact met de moeder. Turkse en Nederlandse instanties overtuigden de vader ervan onder politiebegeleiding naar Nederland terug te keren.

De politie onderzoekt of er meer betrokkenen waren.

De man sloot vorige week maandag zijn vrouw vast op in hun gezamenlijke huis. Vervolgens nam hij zijn dochters mee naar Duitsland, vanaf waar hij via Turkije naar Syrië reisde met de kinderen. Toen de vrouw de politie informeerde, was het viertal al enige tijd onderweg.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.