nederland

Vader krijgt tien jaar cel voor neersteken schooldirecteur

Door Shari Deira - 30 juli 2013

De rechtbank in Dordrecht heeft een 47-jarige vader veroordeeld tot tien jaar celstraf voor het neersteken van een schooldirecteur. De straf valt hoger uit dan de acht jaar cel die het Openbaar Ministerie (OM) eiste.

De man, El M., is volgens de rechtbank in Dordrecht een gevaar voor de samenleving, daarom valt de straf hoger uit dan de eis. Hij moet zo lang mogelijk van straat worden gehouden. Bovendien gebruikte hij geweld tegen iemand in een publieke functie en toont de man geen inzicht.

Gesprek

De rechter acht poging tot moord bewezen omdat El M. bewust een mes meenam. Hij moet zijn slachtoffer ook een schadevergoeding betalen van 3.250 euro.

De schooldirecteur raakte zwaargewond door de aanval met een 30 centimeter groot kartelmes in april. Getuigen zeggen dat El M. tijdens een gesprek met het slachtoffer door het lint ging. In het bijzijn van een onderwijsconsulent en een leerplichtambtenaar begon hij de man te steken.

Stoel

De directeur viel met zijn stoel op de grond en ook toen stak El M. de man. Het slachtoffer wist zijn aanvaller al schoppend van zich af te houden. Volgens de officier van justitie was het snelle handelen van de schooldirecteur de enige reden dat hij nog in leven is.

Tijdens het gesprek met de directeur wilde El M. hem ervan overtuigen dat zijn zoontje niet in het speciaal onderwijs thuishoort.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.