nederland

Vierde arrestatie verricht voor moord op Visser en Severein

Door Shari Deira - 17 juli 2013

De politie in Spanje heeft een vierde arrestatie verricht voor de brute moord op Ingrid Visser en Lodewijk Severein. Het is nog onduidelijk wat de nieuwe verdachte, een Spanjaard, met de zaak te maken heeft.

Voormalig profvolleybalster Visser en haar partner Severein werden in mei dood gevonden in een citroenboomgaard in de buurt van de Zuid-Spaanse stad Murcia.

Moord

Al snel arresteerde de politie twee verdachte Roemenen (47 en 60 jaar) en hoofdverdachte Juan Cuence Lorente. Lorente zou een zakelijk conflict hebben met het stel en de twee Roemenen hebben ingehuurd om de moord te plegen.

De politie wil niets zeggen over de rol die de nieuwe verdachte, die vrijdag is aangehouden, heeft gespeeld in de moordzaak. Vermoedelijk is het de eigenaar van de citroenboomgaard waar de lichamen zijn gevonden. Zijn initialen, S. A. L., komen overeen met die van de verdachte.

Misdrijf

Visser en Severein verdwenen in mei in Murcia. Hun vermissing werd bekend toen het stel niet kwam opdagen bij een afspraak in een zwangerschapskliniek.

Tijdens een grootschalige zoektocht vond de politie de huurauto van het stel in Murcia. Op 26 mei vond de politie de lichamen van Visser en Severein en al snel werd duidelijk dat het ging om een misdrijf. Een zakelijk conflict is waarschijnlijk reden voor de moord.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.