nederland

Voor politie vluchtende benzinedief veroorzaakt ravage op A12

Door Servaas van der Laan - 08 juli 2013

Een op de vlucht geslagen benzinedief heeft maandagmiddag op de A12 een groot ongeluk veroorzaakt. De voortvluchtige bestuurder ramde een andere auto zodanig dat het voertuig over de kop sloeg.

Bij het ongeval vielen twee gewonden en raakten zeker drie voertuigen zeer ernstig beschadigd, zo laat de polite weten.

Van de auto was een signalement doorgegeven nadat de bestuurder bij een tankstation aan de A1 bij Muiden was doorgereden.

Stopteken

Eenmaal op de A4 kreeg de bestuurder een stopteken van de politie waaraan hij gehoor leek te geven. Maar op het laatste moment reed hij door en raakte daarbij bijna een agent.

Op dat moment zette de verkeerspolitie de achtervolging in. Met de agenten in zijn kielzog ramde de man zijn BMW tegen een andere auto die daardoor over de kop sloeg.

Gewond

De bestuurder van de over de kop geslagen auto is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Ook de vrouwelijke bijrijder van de benzinedief is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De BMW-bestuurder zelf kon ter plaatse aan zijn verwondingen worden behandeld en werd door de politie gearresteerd.

Vorig jaar oktober veroorzaakte een op de vlucht geslagen benzinedief op de A2 bij Abcoude ook al een zeer ernstig ongeval.

Bij dat ongeluk kwam een bestuurder om het leven toen de benzinedief hem hard van achter raakte. Het ongeluk gebeurde nadat de politie een filefuik had gecreëerd om de man tot stoppen te dwingen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.