nederland

Vrachtwagen met circusdieren botst in tunnel

Door Josefine van Enk - 15 juli 2013

Een vrachtwagen met circusdieren is in de Botlektunnel bij Rotterdam tegen een aanhanger gebotst. In de nacht van zondag op maandag is de tunnel daardoor een aantal uur afgesloten geweest.

Een woordvoeder van het Nederlandse Circus Herman Renz zegt tegen Elsevier dat de truck van het Duitse Renz-Berlin circus is en benadrukt dat het niet om het Nederlandse circus gaat.

In de vrachtwagen zaten drie pony’s en drie honden. De dieren bleven ongedeerd. De bestuurder van de vrachtwagen raakte volgens de VerkeersInformatieDienst (VID) wel gewond. Het is nog niet bekend waarom de vrachtwagen en aanhanger botsten.

Verboden dieren

Circus Renz besloot in december 2012 te stoppen met optredens met wilde dieren. De directie van het circus besloot hiertoe naar aanleiding van het Regeerakkoord van het kabinet-Rutte II, waarin een verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen is opgenomen.

De Partij voor de Dieren wil dat ook de gemeente Oegstgeest bij Leiden geen circusacts met wilde dieren meer toestaat. Circus Belly Wien gaf de afgelopen dagen in Oegstgeest optredens met Siberische tijgers, olifanten, kamelen en een giraffe.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.