nederland

Zeven jongeren aangehouden voor heling eindexamens

Door Shari Deira - 19 juli 2013

De politie heeft deze week zeven jongeren aangehouden op verdenking van het helen van gestolen eindexamens. Het gaat niet om leerlingen van de islamitische school Ibn Ghaldoun.

Het gaat om een meisje van achttien jaar en zes jongens tussen de zeventien en negentien jaar, meldt het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag.

Huis

Een van de leerlingen komt uit Roosendaal, de anderen uit Rotterdam. De jongeren mochten na een verhoor weer naar huis maar zijn nog steeds verdachte in de zaak.

Het OM meldt verder dat het speciale politieteam dat is samengesteld om onderzoek te doen naar de examenfraude nog steeds bezig is. In totaal hebben leerlingen van Ibn Ghaldoun 27 examens gestolen.

Diefstal

De politie heeft tien jongeren aangehouden voor de daadwerkelijke diefstal van de examens. Voor de heling van de toetsen werden tot nu toe negen leerlingen opgepakt. De laatste twee verdachten die nog vastzaten voor de diefstal van examens zijn deze week vrijgelaten.

Vorige week heeft de politie 51 leerlingen van Ibn Ghaldoun verhoord. De officier van justitie zal later beslissen hoe de zaken worden afgedaan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.