nederland

’98-jarige vrouw dood door mishandeling bij overval’

28 augustus 2013

In Maastricht is de rechtszaak bezig tegen twee verdachten die de hoogbejaarde Lies Wetzels-Lindelauf overvielen en mishandelden. De 98-jarige vrouw werd onder meer met een stroomstootwapen aangevallen en overleed na de aanval.

Lies Wetzels-Lindelauf werd 20 september vorig jaar dood in haar huis aangetroffen. De twee verdachten, een 32-jarige Roemeen en 46-jarige Hongaar, worden vervolgd voor doodslag. Ze werden in Groot-Brittannië opgepakt na een woninginbraak in Staffordshire en overgebracht naar Nederland.

Mishandeling

Wetzels-Lindelauf werd door haar overvallers geslagen, geschopt en vastgebonden. Ook werd haar keel werd dichtgeknepen. Een van de verdachten zegt volgens De Telegraaf over het schoppen: ‘Misschien heb ik haar per ongeluk met de voet bezeerd toen ik haar vastgebonden polsen wat losser maakte.’

De verdachten gebruikten daarnaast een stroomstootwapen tegen de 98-jarige. Het wapen zouden de mannen naar eigen zeggen alleen gebruiken als iemand thuis was, of voor een hond.

Dood

Volgens de patholoog is Wetzels-Lindelauf overleden door een harde val op de grond en aan de gevolgen van het toegepaste geweld, zoals botbreuken en hoofdletsel.

De verdachten waren volgens de officier van justitie uit op geld en sieraden van de Heerlense weduwe. Uit de woning van de vrouw werden drie ringen meegenomen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.