nederland

Achtervolging eindigt met vijf aanhoudingen in weiland

Door Josefine van Enk - 01 augustus 2013

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag vijf aanhoudingen verricht na een achtervolging, die eindigde in een weiland in het Noord-Hollandse Westbeemster. Kort daarvoor loste de politie waarschuwingsschoten om de voortvluchtigen te kunnen arresteren.

Dat meldt de politie donderdagochtend.

Verdacht

Rond half elf ’s avonds kreeg de politie een melding van een bezorgde buurtbewoner die opmerkte dat mensen zich verdacht lang ophielden bij een huis in Purmerend.

Agenten zagen ter plaatse twee personen bij het huis vandaan lopen en in een auto stappen. De auto reed met gedoofde lichten verschillende keren de A7 op en af.

Achtervolging

De auto probeerde de politie van de weg te drukken en reed tegen de rijrichting in. De bestuurder raakte ten slotte de macht over het stuur kwijt. Daarop renden de vijf verdachten, die geen van allen een vaste verblijfplaats hebben, een weiland in.

Een van de verdachten hield zich anderhalf uur verborgen in een sloot, maar werd gevonden door een speurhond. De drie mannen en twee vrouwen tussen de 27 en 31 jaar zijn overgebracht naar het politiebureau.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.