nederland

‘Badr Hari deed een poging om Wesley Sneijder af te persen’

Door Anna Vossers - 20 augustus 2013

Kickbokser Badr Hari heeft zich aan veel meer mishandelingen en bedreigingen schuldig gemaakt dan waarvoor hij in oktober voor de rechter moet verschijnen. Ook deed hij een poging Wesley Sneijder via diens ex-vrouw af te persen.

De vechtsporter maakte zich niet alleen schuldig aan geweld, maar ook aan afpersing. Dat staat in het woensdag te verschijnen boek Badr – de harde werkelijkheid achter Badr Hari van journalist Jens Olde Kalter, die ruim een jaar lang in het leven van de omstreden vechtsporter dook.

Alimentatie

Zo zou hij, nadat hij bevriend was geraakt met de ex-vrouw van Wesley Sneijder, van de voetballer hebben geëist dat deze zijn ex 6 miljoen euro aan alimentatie overmaakte en daar bovenop nog een bonus voor Hari zelf. Vrienden van de voetballer lieten de kickbokser echter weten dat Sneijder geen zin had om Hari geld te geven.

Hari heeft zich veel vaker misdragen dan tot nu toe uit politieonderzoek bleek, de mishandeling van zakenman Koen Everink in de skybox van de Amsterdam ArenA vorig jaar is geen incident. Een getuige bevestigt in het boek dat Hari een portier van Club Blinq op het Amsterdamse Leidseplein mishandelde. Hari betaalde de man 5.000 euro om van het ‘geroddel’ over de klappen af te komen.

Psychopaat

De kickbokser sloeg zonder aanleiding vrouwen en cafébezoekers en bedreigde een cosmetisch arts uit Amsterdam-Zuid. Deze mensen durfden geen aangifte tegen Badr Hari te doen.

De door de vechtsporter bedreigde cosmetische arts zegt in het boek over Badr Hari dat deze ‘aan zo ongeveer alle kenmerken van een psychopaat voldoet’.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.