nederland

‘België en Nederland ontdekken mosselfraude’

Door Tom Reijner - 22 augustus 2013

Belgische en Nederlandse belastinginspecteurs hebben een omvangrijke belastingfraude in de mosselhandel ontdekt. Waarschijnlijk gaat het om honderdduizenden euro’s.

Dat schrijven de Belgische kranten Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen donderdag.

Mosselhandelaar

De spil in de fraudezaak is een grote Nederlandse mosselhandelaar. Omdat het onderzoek nog loopt, wordt de naam niet bekend gemaakt. De fraude kwam aan het licht nadat bleek dat de mosselhandelaar zijn boekhouding niet op orde had.

Nederland en België besloten een jaar geleden om de fraude in de mosselhandel gezamenlijk aan te pakken. De ontdekking van deze fraude wordt beschouwd als een groot succes in deze nog jonge samenwerking.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.