nederland

Explosief gevonden in Capelle aan den IJssel

Door Anna Vossers - 25 augustus 2013

In een woonwijk in Capelle aan den IJssel is zondagochtend een explosief gevonden. Het explosief was van een 35-jarige verdachte, die het vermoedelijk wilde gebruiken bij een plofkraak op een geldautomaat.

De politie vond een tas met daarin het explosief achter een geparkeerde auto. Op dat moment waren agenten bezig met een onderzoek naar een man, die even daarvoor met een kniptang rondliep in de buurt van metrostation Capelsebrug. De man is aangehouden in verband met de vondst.

Ontploffing

De Explosieven Opruimingsdienst heeft het explosief op een braakliggend terrein laten ontploffen. De directe omgeving werd afgezet en bewoners van een naastgelegen flat werden gewaarschuwd dat zij niet op hun balkon moesten komen. Bewoners van vijf huizen in de buurt moesten achterin hun woning blijven.

De beperkingen zijn inmiddels opgeheven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.