nederland

Lage Vuursche sluit wegen af om uitvaart prins Friso

Door Shari Deira - 15 augustus 2013

De gemeente Baarn sluit enkele wegen in Lage Vuursche af zodat het dorp zo goed mogelijk bereikbaar blijft. Mogelijk treft de gemeente nog meer uitzonderlijke verkeersmaatregelen in verband met de begrafenis van prins Johan Friso.

Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt. Vrijdag is de Slotlaan, de weg richting kasteel Drakensteyn van 08.00 tot 18.00 uur gesloten. Ook de Hoge Vuurseweg is in die periode afgesloten voor alle verkeer.

Evenement

Het jaarlijkse Houthakkersfeest in Lage Vuursche, dat zaterdag zou plaatshebben, gaat niet door. De organisatie van het evenement heeft hiertoe besloten uit respect voor prins Friso.

Bovendien zou de organisatie van het evenement logistiek lastig zijn omdat het festivalterrein in de buurt van de Stulpkerk en de begraafplaats ligt.

De gemeente is al sinds dinsdag druk in de weer met de voorbereiding van de uitvaart van prins Friso. Veel belangstellenden reizen af naar Lage Vuursche om een kijkje te nemen bij de Stulpkerk. Hoe laat de plechtigheden vrijdag beginnen, is nog niet bekend.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.