nederland

Man overmeestert zwangere Roemeense zakkenroller

Door Shari Deira - 08 augustus 2013

Een 25-jarige man uit het Brabantse Sint-Oedenrode heeft een negentienjarige Roemeense vrouw overmeesterd toen zij probeerde hem van zijn geld te beroven. De vrouw bleek zwanger te zijn en zit nu in de cel.

Dat heeft de politie donderdag bekendgemaakt. De vrouw is voor zij werd opgesloten nog met een ambulance ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Ze bleek niets te mankeren.

Portemonnee

Het incident had woensdagmiddag plaats. De man werd aangesproken door twee vrouwen die zeiden dat zij collecteerden voor een goed doel. De Brabander wilde wat kleingeld geven, waarop een van de vrouwen zijn portemonnee bedekte met een map.

Een van de vrouwen probeerde geld uit de portemonnee van de man te halen maar hij merkte dat. De man pakte de negentienjarige vrouw vast waarop zij zich schreeuwend begon te verzetten. Hij hield de vrouw echter vast totdat de politie kwam. De tweede vrouw wist te ontkomen.

Zakkenrollers

De afgelopen dagen zijn Roemeense zakkenrollers veel in het nieuws. Tijdens de Gay Pride in Amsterdam probeerden tientallen Roemenen bezoekers van het drukke evenement te beroven. De politie in Amsterdam heeft 47 arrestaties verricht.

De zakkenrollers hebben het naast geld vooral gemunt op smartphones, die vaak honderden euro’s waard zijn.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.