nederland

ME maakt einde aan protest tegen pedofiel

Door Claartje Vogel - 31 augustus 2013

De Mobiele Eenheid maakte vrijdagavond een einde aan een protest bij een flat in Deventer. Demonstranten protesteerden voor de woning waar een ex-bestuurslid van de voormalige pedofielenvereniging Martijn zou verblijven.

De politie meldt dat tientallen tot honderd personen zich voor de flat hadden verzameld.

Vuurwerk

De betogers waren ervan overtuigd dat Uittenbogaard en zijn partner in de flat aanwezig waren. De politie maakte hen duidelijk dat dit niet zo was, maar dat wilden de demonstranten niet accepteren. Er ontstond ruzie tussen de betogers en bewoners van het flatgebouw.

Demonstranten gooiden met ‘zwaar vuurwerk’. De ME moest komen om de rust te herstellen en arresteerde een persoon die weigerde te vertrekken.

Facebook

Donderdag verzamelden zich ook al tientallen demonstranten voor de flat. Zij willen dat het voormalig bestuurslid van de pedofielenvereniging vertrekt uit Deventer.

Een groep jongeren herkende Uittenbogaard donderdag in een ijssalon. Demonstranten richtten een Facebookpagina ‘Weg met Martijn uit Deventer’ op en verspreidden posters in de stad.

Posters

Op de posters staat het gezicht van de voormalig bestuurder van pedofielenvereniging Martijn en de tekst ‘PAS OP! PEDOFIEL! Deze pedo woont nu in Deventer. Hij was de voorzitter van de pedoclub. Deze smeerlap hoort hier niet thuis!’.

De politie heeft de posters verwijderd en laat op Twitter weten dat Uittenbogaard niet meer in de stad is en niet van plan is om naar Deventer te verhuizen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.