nederland

Nederlander (20) opgepakt in Vietnam na dodelijk ongeluk

Door Shari Deira - 20 augustus 2013

De Nederlander Tim Valk (20) is tijdens zijn vakantie in Vietnam gearresteerd omdat hij een voetganger heeft doodgereden. Nabestaanden van het slachtoffer willen geld van de familie van Valk.

Valk reed begin deze maand zonder rijbewijs op een gehuurde motorscooter op het tropische eiland Phu Quoc.

Spoorloos

Een motor reed tegen het verkeer in en schampte de motorscooter van de jongeman. Valk verloor de macht over het stuur en reed in op een aantal voetgangers. Hij schepte daarbij een 51-jarige man, die om het leven kwam.

De man op de motor reed door na het ongeluk en is sindsdien spoorloos. De volgende dag werd Valk in staat van beschuldiging gesteld en bracht de politie hem over naar een politiecel, zo is te lezen op de Facebook-pagina van Stichting VietFam Foundation.

Valk raakte gewond aan zijn arm en hoofd en brak zijn pink bij het ongeluk. Hij verblijft nu in een soort ziekenboeg. De Nederlander heeft weinig contact met zijn ouders, zij spraken hun zoon voor het laatste op 5 augustus. Hij spreekt vooral veel met zijn advocaat en een afgevaardigde van het consulaat.

Voorarrest

Valk wordt ervan beschuldigd een dodelijk ongeluk te hebben veroorzaakt omdat hij reed zonder rijbewijs. Zijn voorarrest is inmiddels met twee maanden verlengd, en kan oplopen tot maximaal zestien maanden.

Familie en vrienden van Valk hebben de stichting opgericht om smartegeld in te zamelen voor de nabestaanden van het slachtoffer.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.