nederland

Neergeschoten crimineel ontsnapt uit ziekenhuis

Door Anne-Marie Spermon - 27 augustus 2013

Inchomar B., een bekende in de Amsterdamse onderwereld, is uit het ziekenhuis vertrokken. Hij lag hier met zware verwondingen, nadat hij in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 augustus werd neergeschoten.

B. is gevlucht en ondergedoken, omdat hij zich onveilig zou hebben gevoeld in het ziekenhuis in Amsterdam Nieuw-Sloten. Het Openbaar Ministerie zegt de man niet te kunnen traceren; de advocaat van Inchomar B. onthoudt zich van commentaar.

Twee salvo’s

De scooter van B. werd voor het schietincident klemgereden op de Antwerpenbaan. Er zouden twee salvo’s op hem zijn gelost. Hij werd geraakt door meerdere kogels, en het schieten ging zelfs door nadat een buurtbewoner B. te hulp schoot.

Justitie wil niet zeggen of al bekend is wie de twee schutters zijn en of er al verdachten zijn opgepakt.

Benaouf A.

Het is onduidelijk of Inchomar B. zelf, tijdens zijn korte ziekenhuisverblijf, een verklaring heeft afgelegd over de schietpartij.

De Amsterdamse crimineel is samen met onder meer topcrimineel Gwenette Martha verdachte in de liquidatiezaak van Benaouf A.

Ruim een maand geleden besloot de rechter dat B. thuis zijn proces mocht afwachten, hoewel het OM had gevraagd om verlenging van zijn voorarrest.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.