nederland

Nieuwe Nederlandse verdachte opgepakt voor Belgische kasteelmoord

Door Claartje Vogel - 23 augustus 2013

De 49-jarige Evert D.C. uit Zeeuws-Vlaanderen is opgepakt en opgesloten op verzoek van België. De Belgische politie denkt dat hij betrokken is bij de moord op kasteelheer Stijn Saelens begin vorig jaar. D.C. zou de ‘ ontbrekende schakel’ in de zaak zijn.

Dat meldt het Vlaamse dagblad Het Laatste Nieuws vrijdag.

Kasteelmoord

Kasteelheer Saelens werd meer dan een jaar geleden dood gevonden in de buurt van zijn kasteel in het Belgische Wingene. Uit DNA-onderzoek blijkt dat een inmiddels overleden crimineel uit Eindhoven de moord heeft gepleegd. Wie de opdracht gaf is nog niet bekend.

Het Nederlandse gerecht bevestigt dat D.C. is opgepakt en binnenkort wordt uitgeleverd aan België. De poltie denkt dat hij de opdrachtgever is. Hij zou een boezemvriend zijn van Pierre Serry, de vermeende organisator van de kasteelmoord.

Opdrachtgever

Serry zou D.C. hebben gevraagd uitvoerders te zoeken om Saelens te vermoorden. D.C. benaderde Anton van Bommel en een tweede nog onbekende dader en gaf hen opdracht om de kasteelheer te vermoorden.

Donderdag werd bekend dat dokter André Gyselbrecht en Pierre Serry in de cel blijven. Kasteelheer Saelens was getrouwd met de dochter van Gyselbrecht. Gyselbrecht bekende dat hij zijn vriend Serry vroeg om zijn schoonzoon ‘een lesje te leren’, maar niet om de kasteelheer te vermoorden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.