nederland

Ouders Donnie vinden vonnis reden voor bescheiden feestje

Door Anna Vossers - 02 augustus 2013

De ouders van de doodgereden jongen Donnie Rog vinden het vonnis reden voor een bescheiden feestje. Ze zeggen niet verbaasd te zijn dat de rechter Milen Y. een veel hogere straf oplegde dan het Openbaar Ministerie eiste.

De ouders waren niet in de rechtszaal aanwezig tijdens het voorlezen van het vonnis vrijdagmiddag. Moeder Miranda Rog wilde de uitspraak liever ‘lekker thuis’ aanhoren. ‘Dan loop ik hier mijn eigen deur eruit, niet die van de rechtbank’, verklaarde Rog. Eerder vloog de familie verdachte Milen Y. aan in de rechtszaal.

Celstraf

De rechter in Den Haag heeft Milen Y. vrijdagmiddag veroordeeld tot negen maanden celstraf, waarvan twee voorwaardelijk. Daarnaast moet hij zijn rijbewijs vier jaar inleveren.

Het Openbaar Ministerie had 240 uur werkstraf, vier maanden voorwaardelijke celstraf en drie jaar rijontzegging geëist. De 21-jarige Milen Y. bleef volgens de rechter ook na het ongeval roekeloos rijden. Daarnaast rekent de rechter het hem zwaar aan dat hij na het ongeluk, terwijl hij moet hebben gezien dat het slachtoffer op de grond lag en zijn fiets op de weg, doorreed.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.