nederland

Overheid investeert in homoacceptatie allochtonen

Door Claartje Vogel - 03 augustus 2013

Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht krijgen 800.000 euro van de overheid om homoseksualiteit onder allochtonen meer geaccepteerd te krijgen. In veel allochtone gemeenschappen wordt vaak nog afwijzend gereageerd op homoseksualiteit en daar wil het Rijk iets aan doen.

Dat zegt minister Jet Bussemaker (PvdA) in Radio 1-programma Met het Oog op Morgen.

Steentje bijdragen

Volgens Bussemaker keurt minder dan een derde van de Turkse en Marokkaanse Nederlanders het homohuwelijk goed. Bussemaker: ‘Je kunt de mentaliteit niet in een klap veranderen, maar je kunt wel een steentje bijdragen om de discussie de goede kant op te helpen.’

Daarom maakt zij acht ton vrij voor projecten in de vier groten steden om de acceptatie van homoseksualiteit onder Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, Antillianen en orthodoxen te vergroten. Ze verwijst naar een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau, waaruit blijkt dat bij sommige gemeenschappen driekwart het als een probleem ziet als zijn kind homoseksueel is.

Gay Pride

Bussemaker vaart zaterdag mee op een boot tijdens de Gay Pride in Amsterdam. Op haar boot nodigde ze wetenhouders van de vier grote steden en een aantal voorvechters van homo-emancipatie uit allochtone gemeenschappen uit.

De botentocht of Canal Parade is het hoogtepunt van de Gay Pride in Amsterdam, het jaarlijkse emancipatiefeest voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.