nederland

Politie vindt lichaam bij zoektocht naar zeventienjarig meisje

Door Shari Deira - 08 augustus 2013

De politie heeft donderdagavond in het Friese Grouw een stoffelijk overschot gevonden bij de zoektocht naar een zeventienjarig meisje dat werd vermist. Identificatie moet nog uitwijzen of het lichaam van het meisje is.

De Utrechtse jonge vrouw verdween in de nacht van woensdag op donderdag nadat ze rond 4 uur was vertrokken van een plezierjacht in de haven van Grouw.

Helikopter

Het lichaam dat nu is gevonden, lag in de buurt van de plek waar het meisje voor het laatst is gezien. Dat was in de omgeving van de Hellingshaven.

Hoewel de identificatie nog niet is voltooid, heeft het er volgens de politie ‘alle schijn van’ dat het gaat om het vermiste meisje. De identificatie wordt uitgevoerd in het ziekenhuis in Leeuwarden. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat het gaat om een misdrijf.

Spoorloos

Volgens de politie was het meisje weggegaan van het plezierjacht om naar haar eigen zeilboot te gaan. Sindsdien is ze spoorloos.

Hulpdiensten waren de hele dag op zoek naar het vermiste meisje. Daarbij werd onder meer gebruikgemaakt van een helikopter en sonarapparatuur. Ook zijn boten in de haven doorzocht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.