nederland

Postbode bewaart jarenlang duizenden brieven in schuur

29 augustus 2013

Een postbode uit Tilburg heeft jarenlang brieven en poststukken in zijn schuur opgeslagen, in plaats van de post te bezorgen. Hij is op staande voet ontslagen.

Dat meldt PostNL donderdag. Het bedrijf startte een onderzoek naar de postbode na klachten over de postbezorging.

Motief

PostNL begint volgende week met het nabezorgen van de post op de ongeveer 750 adressen in Tilburg. De gedupeerde ontvangers krijgen een persoonlijk excuses voor de verlate post.

Over de motieven van de postbode om drie jaar lang de post op te slaan in plaats van te bezorgen, wil PostNL geen uitspraken doen. Wel heeft het bedrijf aangifte gedaan bij de politie. Een woordvoerder laat weten: ‘De selectie van postbezorgers gebeurt zorgvuldig, maar als iemand kwaad wil dan houd je dat niet tegen.’

Ontslagen

Van de 22.000 postbodes die in dienst zijn bij PostNL worden er jaarlijks tientallen ontslagen omdat ze hun werk niet goed doen. Het geval uit Tilburg is volgens het bedrijf een incident.

Afgelopen jaar zijn tot nu toe zeker drie andere postbodes ontslagen omdat ze hun post niet bezorgden. Een van hen had de post verbrand en de andere twee hadden de post in hun huis opgeslagen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.