nederland

Prins Bernhard junior lijdt aan lymfklierkanker

Door Anna Vossers - 29 augustus 2013

De tweede zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven, prins Bernhard, lijdt aan lymfklierkanker. Hij wordt nog onderzocht.

Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdagavond weten.

Gezondheidsproblemen

De ziekte ‘zal voorlopig het dagelijks functioneren van de prins belemmeren’, meldt de RVD. De prins, die ondernemer is, kampt al langer met gezondheidsproblemen. Hij wordt al enige jaren behandeld voor de ziekte van Crohn, een chronische darmontsteking.

Prins Bernhard (43), die met zijn gezin in Amsterdam woont, is sinds de troonswisseling niet meer lid van het Koninklijk Huis. Hij trad op 6 juli 2000 in Utrecht in het huwelijk met Annette Sèkreve. Samen hebben zij drie kinderen; Isabella, Samuel en Benjamin van Vollenhoven.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.