nederland

Reddingsactie Zeeland gestaakt, geen hoop op overlevenden

Door Shari Deira - 12 augustus 2013

Hulpdiensten in Zeeland hebben maandag de zoektocht naar vermiste opvarenden na het scheepvaartongeluk gestaakt. Reddingswerkers denken niet dat er nog mensen levend uit het water worden gehaald.

Dat meldt de NOS. Een vrouw werd eerder al uit het water gehaald en is gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht. Of zij nog leeft, is niet bekend.

Gastanker

Het zeilbootje kwam in de problemen op het Kanaal door Zuid-Beveland. Het bootje werd overvaren door een Duitse gastanker die onderweg was naar Antwerpen. De aanvaring had plaats bij de Postbrug langs de Westelijke Kanaalweg.

Hulpdiensten rukten massaal uit om alle opvarenden te redden. Daarbij werden helikopters gebruikt en twee sonarapparaten. Drie duikteams konden een drenkeling uit het water halen, de drie anderen zijn niet gevonden.

Zeilboot

Eerder liet de Veiligheidsregio Zeeland weten dat er vier opvarenden waren, maar het is nu onduidelijk hoeveel mensen er precies op de zeilboot zaten. Wel is duidelijk dat het gaat om een Belgische boot.

Het is bergers gelukt om het zeilbootje onder de tanker vandaan te halen. Zij gaan proberen de boot stabiel aan de kant te trekken om te onderzoeken of er nog slachtoffers aan boord zijn, laat de Veiligheidsregio weten via Twitter.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.