nederland

Sobere introweek Delftse studenten vanwege Friso

Door Servaas van der Laan - 12 augustus 2013

Eerstejaarsstudenten in Delft staat mogelijk een sober introductieprogramma te wachten. De OntvangstWeek (Owee) zal uit respect voor het overlijden van oud-student prins Friso minder uitbundig worden gevierd.

‘Wegens het overlijden van prins Friso is het mogelijk dat er aanpassingen worden gedaan aan het programma van de OntvangstWeek zoals dat nu bekend is. We wachten verder bericht van het Rijk af, wanneer we meer weten volgt er bericht vanuit het OWee bestuur 2013,’ laat de organisatie van de normaal zo feestelijke week op haar website weten.

Studentencorps

Friso studeerde tussen 1988 en 1994 lucht- en ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft.

Het Delftsch Studentencorps waar Friso lid van was heeft laten weten ‘met grote verslagenheid’ kennis te hebben genomen van het overlijden van hun reünist. De vlaggen aan de sociëteit Phoenix hingen maandag half stok.

Studentenvereniging Virgiel voert tijdens de introtijd per toeval de slogan ‘Virgiel spant de kroon’. De vereniging laat weten niet van deze koninklijke tekst af te wijken.

Bijzetting

De introductieweek voor Delftste studenten begint op 15 augustus en duurt tot de 22ste. In Groningen en Utrecht zijn de introweken wel al losgebarsten.

De kans bestaat dat de prins in Delft in de Nieuwe of Oude Kerk zal worden bijgezet. Daar heeft de RVD nog geen uitspraken over gedaan.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.