nederland

Tbs’er op verlof aangehouden voor belagen 13-jarig meisje

Door Anne-Marie Spermon - 27 augustus 2013

Een 36-jarige man, die vrijdagavond een 13-jarig meisje van haar fiets trok, blijkt een tbs’er die ontsnapt is tijdens zijn verlof. Dinsdag wordt de man voorgeleid.

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie bevestigt aan elsevier.nl dat de man een patiënt is van de Rooyse Wissel-kliniek in Venray.

Joggers

De man sprak de fietsende 13-jarige aan en dwong haar af te stappen. Hij voerde haar vervolgens mee naar de achterkant van een schoolgebouw.

Het meisje wist daar te ontsnappen en liep tegen twee joggers aan. Die ondernamen direct actie: de één probeerde, tevergeefs, jacht te maken op de tbs‘er, terwijl de ander voor het geschrokken meisje zorgde.

Begeleiding

Na een oproep van de politie meldde zich een ander meisje, 10 jaar oud, die zegt eveneens aan de man ontsnapt te zijn. Door hard te gillen wist zij haar belager kwijt te raken. De tbs’er werd afgelopen zondag aangehouden.

Vanwege privacy-redenen doet het ministerie geen uitspraken over het verlof van de man. Het is bijvoorbeeld onduidelijk of de tbs’er tijdens zijn verlof begeleid werd. Als de tbs’er uiteindelijk door een rechter schuldig wordt bevonden, zal dit volgens de woordvoerder ‘zeker grote en langdurige gevolgen’ hebben voor de verdachte.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.