nederland

Vanaf september gratis internet op treinstations

Door Tom Reijner - 19 augustus 2013

Telecommunicatiebedrijf KPN gaat vanaf september gratis draadloos internet aanbieden op treinstations. Tot september is er sprake van een proefperiode. In deze periode wordt de toegankelijkheid van gratis internet op grote stations getest.

Dat meldt een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen, na berichtgeving in de krant Sp!ts. De woordvoerder kon nog niet zeggen welke stations gratis internet krijgen. Dat wordt in september bekendgemaakt.

Proefperiode

KPN heeft vandaag op grote stations, waar dagelijks veel reizigers komen, onaangekondigd de eigen hotspots opengesteld. Volgens de woordvoerder gaat het om een proefperiode.

Plekken met gratis draadloos internet zijn in ieder geval te vinden op de treinstations Amsterdam Centraal, Sloterdijk, Zuid en Amstel, Utrecht Centraal, Rotterdam Centraal en Schiphol. Alle reizigers op de genoemde stations kunnen met hun smartphones, tablets of laptops gratis inloggen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.