nederland

Vrouw steekt vriend met mes in de hoop tbs te krijgen

Door Anna Vossers - 15 augustus 2013

Een vijfenveertigjarige vrouw heeft in mei haar vriend met een mes in de rug gestoken, omdat zij een tbs-behandeling wilde afdwingen. Zij had tussen 2005 en 2008 een ‘heerlijke tijd’ toen zij op een gesloten psychiatrische afdeling zat als tbs-maatregel.

Dat verklaarde de vrouw, Katinka W., donderdag voor de rechtbank in Utrecht. Zij werd al twee keer eerder veroordeeld voor het neersteken van een partner. Het Openbaar Ministerie heeft inderdaad naast zeven jaar celstraf tbs met dwangverpleging geëist.

Ruzie

De vrouw, die lijdt aan een borderlinestoornis, zegt dat ze na vrijkomen uit de tbs-kliniek haar leven niet op de rails kreeg. Talloze pogingen om vrijwillig opgenomen te worden, liepen volgens haar op niets uit.

Daarom besloot ze om haar vriend neer te steken. Eigenlijk wilde ze hem in zijn slaap in zijn hals steken, zodat hij zou overlijden. Hij heeft geluk gehad dat ze voor ze dat plan uitvoerde ruzie kregen: na een woordenwisseling stak ze de man in zijn rug en arm en raakte daarbij geen vitale organen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.