nederland

‘Zelfs partijgenoten Helmin Wiels wisten van moordplannen’

Door Anna Vossers - 05 augustus 2013

De moord op Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels was waarschijnlijk een politiek complot. Zelfs enkele politici van zijn eigen partij zouden op de hoogte zijn geweest van plannen om Wiels te vermoorden.

Dat meldt De Telegraaf maandag. Volgens die krant zijn prominenten van de links-populistische partij van Wiels, onder wie de huidige minister-president Ivar Asjes, vanwege de moordzaak ondervraagd door de politie. De ontknoping zou volgens De Telegraaf nabij zijn.

Straatbende

Wiels was de leider van Pueblo Soberano, de grootste partij van Curaçao. In mei werd hij geliquideerd op een strand bij Willemstad. De moord is uitgevoerd door leden van straatbende No Limit Soldiers, uit de wijk Koraal Specht in Willemstad, die huurmoorden uitvoert en die ook in Zoetermeer actief zou zijn.

In Zoetermeer werd eerder een 26-jarige man met de bijnaam ‘Petru’ aangehouden. Die zou de man die de vluchtauto van de moordenaars huurde, hebben vermoord. Afgelopen zaterdag volgde de arrestatie van de 43-jarige vrouw B., die weer met deze Petru in contact zou staan.

Breuk

Het onderzoek van de politie richt zich vooral op de breuk vorig jaar tussen Helmin Wiels en Gerrit Schotte. Oud-premier Schotte kwam in opspraak vanwege banden met een van witwassen verdachte gokbaron uit Sint Maarten en Francesco Corallo, een maffialid uit Sicilië.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.