nederland

Afscheidsbrief vader Schoonloo: ‘We hebben nu eindelijk rust’

Door Shari Deira - 09 september 2013

De vader die zijn drie kinderen om het leven heeft gebracht, schrijft in zijn afscheidsbrief dat hij en zijn kinderen ‘nu eindelijk rust’ hebben.

De lichamen van de man (47) en drie jongens (10, 10 en 2) werden maandagochtend gevonden in een bungalow op een vakantiepark in het Drentse Schoonloo. De twee jongens van tien jaar komen uit Groningen, van de tweejarige jongen is het onduidelijk waar hij woont.

Geld

Twee van de drie kinderen zaten op school in Groningen, meldt Dagblad van het Noorden. De krant heeft de afscheidsbrief, die de man heeft gestuurd naar ouders van schoolgenoten van zijn kinderen, ingezien.

‘Er is veel kapot gemaakt. Het heeft bakken met geld gekost,’ schrijft Bernd K.B. Hij had niet alleen problemen in zijn privéleven, ook met zijn bedrijf ging het niet goed. In de brief spreekt de vader over het ‘meenemen van zijn kinderen’.

Depressief

Ook De Telegraaf beschikt over de brief. ‘Ik heb veel gehouden van mijn drie geweldige mannen, en had ze heel graag wat anders gegund.’ De man schrijft verder dat hij zwaar depressief is ‘na zeven jaar vechten en vijf jaar procederen’. Hij sluit af met: ‘We hebben nu eindelijk rust.’

De politie vond de lichamen nadat er een melding was binnengekomen dat er een zelfmoord zou worden gepleegd, zegt een woordvoerder. De technische recherche doet nog onderzoek. De omgeving van het park aan de Warmenbossenweg is afgesloten.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.