nederland

Arrestaties bij ‘voetbaltoernooitje’ in Haagse Spoorwijk

Door Servaas van der Laan - 22 september 2013

De politie heeft in Den Haag twee arrestaties verricht bij een voetbaltoernooitje in de Spoorwijk. Bij één van de arrestaties heeft de politie pepperspray moeten gebruiken.

Dat bevestigt de politie Den Haag aan elsevier.nl.

Voetbalveldje

Volgens een woordvoerder stond een groep mensen rond een voetbalveldje bij Sporthal ’t Zandje aan de Schimmelweg in Den Haag. Omdat deze plek bij de politie staat aangemerkt als ‘hot spot’ vroeg de politie alle aanwezigen om legitimatie.

Een persoon weigerde zichzelf te identificeren en werd daarom aangehouden. Een andere persoon werd daarop zo agressief dat de politie pepperspray moest gebruiken om de man te stoppen. Beide mannnen werden door de agenten aangehouden.

Radicale moslims

Op het Twitteraccount van de radicale islamitische website dewarereligie.nl zijn foto’s te zien van de arrestatie. ‘Vorige week geen politie wel pers. Deze week geen pers wel politie. Verdacht?’ meldt het account.

Op grond van de tweets bestaat het vermoeden dat het om dezelfde groep radicale moslims gaat die al eerder in aanraking kwam met de politie.

Reportage

Weekblad Elsevier maakte deze week een reportage over de groep jongeren die al jaren samen voetballen, maar sinds kort in de aandacht staan van de politie omdat ze vlaggen met radicale teksten tonen.

De politie vindt daarom dat zij zich schuldig maken aan illegale demonstraties. Of ook deze keer vlaggen zijn getoond, is onduidelijk.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.