nederland

Belastingdienst blundert met toeslagen

Door Anna Vossers - 20 september 2013

Door een ‘menselijke fout’ heeft de Belastingdienst deze week tienduizenden mensen ten onrechte een brief gestuurd waarin staat dat zij ontvangen toeslagen moeten terugbetalen. Daarnaast krijgen nog eens bijna 4.000 mensen vrijdag juist een te hoog bedrag op hun rekening gestort.

In totaal is bij ongeveer een op de tien toeslagengerechtigden een fout gemaakt. Dat schrijft staatssecretaris Frans Weekers (VVD, Financiën) vrijdag in een brief aan de Tweede Kamer. Hij zet er niet bij hoe de Belastingdienst zo’n bende heeft kunnen maken van de administratie.

Herstel

De ongeveer 28.000 mensen die deze week per abuis een brief ontvangen over de terugvordering, krijgen vrijdag een te laag bedrag uitbetaald. De Belastingdienst maakt later alsnog een aanvulling over naar deze mensen.

Wie te veel op zijn rekening krijgt, kan een bericht van de Belastingdienst verwachten, omdat dit geld moet worden terugbetaald aan de fiscus.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.