nederland

Boetes voor automobilisten die op telefoon kijken

Door Anna Vossers - 02 september 2013

Tientallen mensen overlijden jaarlijks doordat automobilisten tijdens het rijden met hun smartphone berichten versturen. Daarom gaat de politie over twee weken een ‘klopjacht’ houden op automobilisten die achter het stuur op hun telefoon kijken.

Dat schrijft De Telegraaf maandag. Wie betrapt wordt, krijgt een boete van 220 euro.

Gevaarlijk

Zo’n acht miljoen Nederlanders hebben een smartphone waarmee ze bijna alles kunnen doen wat je ook thuis op een computer kunt doen, zoals e-mailen en op internet surfen.

Om te voorkomen dat hierdoor verkeersongevallen ontstaan, starten niet alleen extra politiecontroles maar ook een voorlichtingscampagne met als slogan ‘Een beetje chauffeur laat zich niet afleiden’. De boodschap van die campagne is dat je als automobilist alleen op een parkeerplaats of op de eindbestemming op je smartphone kijkt.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.