nederland

‘Commissaris Politieacademie op non-actief na lekken’

Door Tom Reijner - 17 september 2013

Twee medewerkers van de Politieacademie zijn geschorst omdat er een disciplinair onderzoek naar hen loopt. Een van hen zou commissaris Jan Struijs zijn. Hij bekleedt een hoge functie bij de Politieacademie, het opleidingsinstituut van de politie.

Ook de ambtelijk secretaris zit thuis, schrijft De Telegraaf dinsdag.

De Nationale Politie en het ministerie van Veiligheid en Justitie willen in een reactie enkel kwijt dat twee mensen op non-actief zijn gesteld. Zij doen, totdat het onderzoek is afgerond, geen uitspraken om wie het gaat.

ICT-project

De twee medewerkers worden beschuldigd van het lekken van een vertrouwelijk rapport over een mislukt ICT-project. Het gaat om een nieuw computersysteem van de Politieacademie, dat na een investering van negen miljoen euro niet functioneerde.

Volgens bronnen wilden medewerkers van de Politieacademie van dat niet-werkende systeem af. Daarmee zou de miljoeneninvestering in zijn geheel verloren zijn gegaan. Het systeem moest ervoor zorgen dat de administratie van studieresultaten en andere gegevens van studenten eenvoudiger zou worden.

Tekort

In 2012 kwam het opleidingsinstituut in het nieuws door financiële problemen. De Politieacademie zou een tekort van 19 miljoen euro hebben, onder meer veroorzaakt door een lage instroom van studenten.

In stukken van de ondernemingsraad werd gesproken over een alarmerende situatie. Daarin werd ook gemeld dat het tekort bij niet-ingrijpen zou oplopen naar 40 miljoen euro

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.