nederland

Drie verdachten moord politicus Helmin Wiels opgepakt

Door Anna Vossers - 20 september 2013

De politie op Curaçao heeft vrijdag invallen gedaan in drie huizen. Daarbij zijn drie personen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid op de moord op Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels.

Dat heeft de advocaat van de nabestaanden van Wiels laten weten, meldt de NOS, en is bevestigd door de lokale autoriteiten. Justitie houdt vrijdag om 21.00 uur (Nederlandse tijd) een persconferentie over de zaak.

Ontknoping

Begin september liet het Openbaar Ministerie al weten dicht bij een ontknoping van de moordzaak te zijn. Onlangs pleegde een verdachte in deze zaak, Luigi F., nog zelfmoord in zijn cel.

Eerder werd een andere verdachte, Raul Martinez, die de vluchtauto van de moordenaars van Wiels zou hebben gehuurd, vermoord teruggevonden.

Moord

Wiels was de leider van Pueblo Soberano, de grootste partij van Curaçao. In mei werd hij geliquideerd op een strand bij Willemstad. In de media wordt gezegd dat de moord zou zijn uitgevoerd huurmoordenaars. Het zou gaan om leden van straatbende No Limit Soldiers, uit de wijk Koraal Specht in Willemstad, die ook in Zoetermeer actief zou zijn.

De breuk vorig jaar tussen Helmin Wiels en oud-premier Gerrit Schotte zou daarnaast een rol spelen in de zaak. Schotte kwam in opspraak vanwege banden met een van witwassen verdachte gokbaron uit Sint Maarten en met Francesco Corallo, een maffialid uit Sicilië.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.