nederland

Dure zorgbestuurder stapt op na bedreigingen gezin

Door Anna Vossers - 16 september 2013

Raimond Nicodem, de interim-manager die in juli een salaris van 95.000 euro kreeg voor een maand werk bij Humanitas DMH, stapt op. Zijn gezin heeft ‘ernstige bedreigingen’ ontvangen nadat bekend werd hoeveel de manager verdiende.

Ook de raad van toezicht wordt binnen een half jaar vervangen, meldt Humanitas DMH in een verklaring.

Maandag kwam in Nieuwegein de raad van toezicht van Humanitas DMH bijeen voor een spoedoverleg, naar aanleiding van de ophef die afgelopen weekend ontstond over de vergoeding van de interimmer. Nicodem had voor de bijeenkomst al laten weten zijn functie neer te leggen vanwege bedreigingen.

Volgens de regels

Afgelopen weekend maakte de Volkskrant bekend dat Humanitas DMH, een instelling voor gehandicaptenzorg, de tijdelijke bestuurder 250 euro per uur betaalde. Voor de maand juli declareerde de man 313,5 arbeidsuren.

De consultant zei in de krant dat zijn beloning in lijn was met de wet. Het maximale salaris voor bestuurders in de zorg is volgens de wet 187.000 euro. De interim-bestuurder hoefde naar eigen zeggen niet te voldoen aan de norm, omdat hij korter dan een half jaar bij de instelling in dienst zou zijn.

Hij verkondigde daarnaast dat hij zijn uurtarief waard was, omdat hij al voor een miljoen euro aan overbodige kosten had kunnen wegsnijden.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.