nederland

Ex-vriend opgepakt van doodgestoken Zweedse vrouw (19)

Door Shari Deira - 11 september 2013

De politie in Den Bosch heeft de ex-vriend van de negentienjarige Saga gearresteerd. De jonge vrouw uit Zweden werd dinsdagochtend doodgestoken. De dag voor haar overlijden sprak Saga nog met haar mentor over doodsbedreigingen van haar ex-vriend.

Saga is sinds vorig jaar bezig met het behalen van haar eindexamen havo, ze moest nog enkele vakken afronden.

Aangifte

Drie maanden geleden beëindigde Saga de relatie met haar 22-jarige vriend, meldt het Brabants Dagblad woensdag. Ze zou in hebben gezien dat de relatie niet gezond was, zegt haar mentor. ‘Daarna volgde doodsbedreigingen en heeft ze aangifte gedaan.’

Saga kreeg van de politie een speciaal telefoonnummer dat ze kon bellen als ze zich bedreigd voelde. Agenten zouden dan meteen in actie komen. ‘Maar ze heeft geen schijn van kans gehad.’

Verwondingen

Dinsdagochtend werd Saga een aantal keer gestoken door een man en ze overleed in het ziekenhuis aan haar verwondingen. Het incident had plaats in de brandgang achter haar huis. Volgens buurtbewoners werd ze opgewacht door de dader. Hij wist te ontkomen.

Twee jaar geleden verhuisde Saga met haar moeder en zusje naar Den Bosch, en trok het gezin in bij een Nederlandse man. Ze studeerde aan het Koning Willem I College. De school heeft een herdenkingsplek ingericht voor Saga.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.