nederland

Financiële rampspoed voor organisator buurtfeest Geldrop

Door Tom Reijner - 20 september 2013

Toon van Mierlo zag het helemaal zitten. Hij organiseerde een groot, duur buurtfeest voor inwoners van zijn woonplaats Geldrop. De gemeente Geldrop-Mierlo was echter minder te spreken over het geplande feest en gaf geen vergunning voor de festiviteiten.

De kosten, 2.700 euro, zijn voor rekening van de organisator, meldt Omroep Brabant vrijdag.

Concessies

Duizenden feestgangers hadden zich al aangemeld bij de man voor het feest. Dat vond de gemeente een te groot aantal. Geldrop-Mierlo kan geen ‘concessies aan de veiligheid van onze inwoners doen’ en besloot geen toestemming voor de festiviteiten te geven.

Vijf zangers, een springkussen, honderden broodjes, een podium, beveiliging en stormbanen: de man had het allemaal al geregeld. Het meeste kreeg hij gratis, maar een deel moest hij zelf betalen.

Van Mierlo is boos. Hij wilde ‘alleen maar iets goeds doen voor buurtbewoners die het al niet breed hebben’. De man leeft van een uitkering van 870 euro per maand en heeft duizenden euro’s aan schuld doordat hij naar eigen zeggen eerder is opgelicht.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.