nederland

Geen bijbanen voor nieuwe commissaris van de Koning

Door Claartje Vogel - 11 september 2013

Provinciale Staten hebben de profielschets voor de nieuwe commissaris van de Koning in Zuid-Holland vastgesteld en overhandigd aan minister Ronald Plasterk (PvdA). De nieuwe commissaris mag geen bijbanen meer hebben.

Dat meldt de Provincie Zuid-Holland woensdag.

Nevenactiviteiten

Per 1 januari 2014 vertrekt commissaris van de Koningin in Zuid-Holland Jan Franssen (VVD). Franssen stond bekend om zijn vele nevenactiviteiten onder kantoortijd. In 2009 bleek uit onderzoek van Elsevier dat Franssen jaarlijks ruim 53.000 euro bruto bijverdiende.

In de profielschets voor een nieuwe commissaris staat dat er terughoudendheid geldt wat betreft nevenfuncties voor Franssens opvolger.

Vacature

‘Provinciale Staten vinden dat eventuele nevenfuncties dienstbaar moeten zijn aan de maatschappij of aan de hoofdfunctie van de commissaris,’ staat in de profielschets.

De vacature wordt op 12 september 2013 geplaatst in de Staatscourant. Uiterlijk 3 oktober 2013 moeten de kandidaten zich gemeld hebben. Minister Plasterk zal voor het einde van dit jaar een nieuwe commissaris aanwijzen.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.