nederland

Gemeenteraad Utrecht eist uitleg over Roma-gezin Nicolich

Door Tom Reijner - 27 september 2013

Een groot deel van de Utrechtse gemeenteraad wil uitleg van wethouder van Wonen Gilbert Isabella (PvdA) over het opnieuw in opspraak geraakte Roma-gezin Nicolich. VVD, CDA, SP en Leefbaar Utrecht stellen vrijdag vragen aan de wethouder over het gezin.

‘Afspraak is afspraak, op een gegeven moment moet je consequenties trekken,’ zegt Mark Dijk, raadslid van de VVD vandaag. ‘Omdat het hier om een klein kind gaat is er wel een nuance. Daarom willen we eerst precies weten hoe het zit,’ aldus Dijk.

Winkeldiefstal

Begin september zette de vader van het gezin zijn zesjarige zoontje in bij een winkeldiefstal. Het kind werd gepakt in een supermarkt met een ham ter waarde van 60 euro.

Het probleemgezin kreeg anderhalf jaar geleden een allerlaatste kans van de gemeente, toen zij een nieuwe woning kregen toegewezen. De familie moest een contract ondertekenen, waarin als een van de voorwaarden stond dat ze niet meer in aanraking zouden komen met de politie. Nu het toch weer is gebeurd, willen de partijen van de wethouder precies weten hoe het zit.

Overlast

Het gedrag van de familie leidt al lange tijd tot problemen in de Utrechtse regio. De zigeuners werden diverse huurhuizen uitgezet.

Er waren klachten over harde muziek, vandalisme en burenruzies, onder meer door dronkenschap. Daarnaast hadden er problemen plaats met bureau Jeugdzorg.

Ingelogde abonnees van Elsevier Weekblad kunnen reageren.